Informatie voor en over de jeugd

Jeugdbestuur

Het jeugdbestuur houdt zich bezig met de belangrijke taak het voetballen in de jeugd voor iedereen zo leuk mogelijk te maken. Dat gaat van de aanschaf van nieuw trainingsmateriaal tot aan het inschrijven van de teams in de verschillende competities. Bij ons staat het plezier voorop, ieder kind dat wil voetballen is bij VCW welkom.

Trainers en coaches

VCW steunt op veel vrijwilliggers. Daartoe behoren ook vrijwel alle trainers, coaches, teamleiders en scheidsrechters. Aan het eind van het seizoen wordt geïnventariseerd welke leden er doorgaan met voetballen. Daarna worden de teamindelingen voor het nieuwe seizoen gemaakt. Voor elk team worden een teamleider, trainer en coach gezocht. In vrijwel alle gevallen zijn dat ouders van teamleden.

Trainingen

Zodra duidelijk is hoeveel teams er zijn en dat er voldoende trainers zijn, kunnen de trainingen gepland worden. Die zijn door de week. Soms traint een team twee keer per week. De dagen en tijdstippen zijn meestal pas aan het begin van het nieuwe seizoen bekend. Dat valt samen met de week dat de lessen op basisschool De Elsenhof weer beginnen. Let daarom ook op de aankondigingen die in het schoolgebouw worden opgehangen.

Categorieën

De jeugd voetbalt in leeftijdscategorieën. De laagste categorie bij VCW is JO7 (Jeugd Onder 7), de hoogste categorie is JO19. Welke teams actief zijn dit seizoen vindt u bij het kopje teams op de homepage. Een kind wordt doorgaans ingedeeld in de leeftijdscategorie één tot twee jaar hoger dan zijn/haar huidige leeftijd. Het kind mag tijdens het seizoen in het eerste kalenderjaar niet de leeftijd bereiken die gelijk staat aan de leeftijdscategorie. Uitzonderingen zijn mogelijk. Voor meisjes geldt doorgaans dat zij een jaar ouder mogen zijn dan jongens.

Wil je meedoen?

Wanneer je je zoon of dochter wil aanmelden voor trainingen, of wanneer je vragen hebt kun je altijd het jeugdbestuur benaderen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wedstrijdsecretaris Jeugd

Het wedstrijdsecretariaat houdt zich bezig met de planning van voetbalwedstrijden. De resultaten van hun werkzaamheden zie je altijd terug in de KNVB-app. Het afgelasten of verplaatsen van wedstrijden moet altijd via het wedstrijdsecretariaat verlopen, tenzij een scheidsrechter bijvoorbeeld een voetbalveld afkeurt.

Het wedstrijdsecretariaat wordt bezet door twee mensen. Als je vragen hebt over de planning van jeugdwedstrijden kun je hen benaderen, al is het verzoek om altijd eerst je vraag aan de teamleider te stellen.

Ilse Havermans & Cindy Rasenberg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Algemene informatie voor (ouders van) de jeugd

Voetballen is plezier maken, maar ook voor (ouders van) de jeugd zijn bepaalde regels van toepassing. De KNVB heeft ervoor gezorgd dat het aantal spelregels tot een minimum is beperkt. De kinderen moeten het vooral zelf op het veld oplossen. En als de kinderen er niet uitkomen, dan is er altijd nog een spelleider of een scheidsrechter. Toeschouwers moeten op voldoende afstand staan en liefst in alle rust genieten van het spel dat de spelers aan de dag leggen. Voor iedereen geldt: 'gebruik je gezond verstand' en onthoud je van commentaar op de leiding.

Om alles in goede banen te leiden hebben we bepaalde gedragsregels vastgelegd. Ze zijn opvraagbaar via onderstaande links.

Gedragsregels VCW

Jeugdplan

Info boekje jeugd